Wednesday, May 12, 2021
Fashion

Den franske aktören Jean-Pierre Bacri är död – DN.SE – Dagens Nyheter

94views

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/den-franske-aktoren-jean-pierre-bacri-ar-dod/

Uppdaterad 17:49
Publicerad 17:41

Jean-Pierre Bacri

Jean-Pierre Bacri

Foto: Loic Venance/AFP

Han blev känd för svensk publik i den älskade dramakomedin ”I andras ögon” för tjugo år sedan. Skådespelaren och manusförfattaren Jean-Pierre Bacri – som briljerade tillsammans med parhästen Agnès Jaoui – har gått bort 69 år gammal.

I en av sina senaste filmer, ”C’est la vie” (2017), spelade Jean-Pierre Bacri en utbränd festfixare som tvingas hantera ett riktigt kaosbröllop på ett slott. En perfekt roll för en aktör som var expert på att blanda sturig cynism och humor i kultiverade, pratglada. romantiska komedier. Många minns honom som ointellektuell företagsledare som faller pladask för en scendiva i ”I andras ögon” (2000) och vill in i kulturvärlden till varje pris, en publik- och kritikersuccé som han skapade tillsammans med partnern Agnès Jaoui. Tillsammans gjorde duon också ofta prisade filmer som ”Samma gamla visa” (1997, i regi av Alain Resnais) ”Se mig” (2004), ”Det regnar alltid i Provence” (2008) och ”Förtrollad av Paris” (2013).

Jean-Pierre Bacri och Agnès Jaoui

Jean-Pierre Bacri och Agnès Jaoui

Foto: PASCAL GUYOT

Han har också spelat i tyngre dramer som Nicole Garcias två filmer ”Place Vendôme” (1998) och ”Tre dagar med Charlie” (2006.) Jean-Pierre Bacri var även ett stort namn inom teatern och skrev så väl filmmanus som pjäser. Han gick bort i sviterna av cancer 69 år gammal.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

Leave a Response