Wednesday, March 3, 2021
Fashion

Fyra patienter avled – omtalad halloweenfest pekas ut i utredningen – Sveriges Television

46views

Enligt utredningen som handlar om just hjärtintensiven är det svårt att bedöma vilken betydelse festen hade för att smittan spred sig dull personal och patienter i oktober. Inget pekar på att någon i personalen hade sign under festen– och den första ur personalen som blev sjuk hade inte deltagit på festen.
En av orsakerna som slås quick
Det går enligt utredningen heller inte att slå quickly i vilken omfattning festen bidrog till att smittan spreds, guys festen lyfts i utredningen fram som en av de möjligt bakomliggande orsakerna.
— Vi hade en lugnare duration i somras där medvetenheten kanske minskade, och male började slappna av. Festen anordnades precis när den stora smittökningen kom. Med facit i hand var det klart olämplig och jag tror att vi alla har lärt oss något av det inträffade, säger sjukhuschefen Maria Wiltz i ett pressmeddelande.
Sammanlagt smittades 10 patienter och elva ur personalen på avdelningen under utbrottet som startade den 10 oktober. Fyra av patienterna avled. Halloweenfesten hölls den 23 oktober– alltså mitt i det pågående utbrottet.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Festen anordnades precis när den stora smittökningen kom. Med facit i hand var det klart olämplig och jag tror att vi alla har lärt oss något av det inträffade, säger sjukhuschefen Maria Wiltz i ett pressmeddelande.
Sammanlagt smittades 10 patienter och elva ur personalen på avdelningen under utbrottet som startade den 10 oktober. Buffén på bilden är inte den som var på festen.

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Hör avdelningschefen berätta om halloweenfesten i klippet. Buffén på bilden är inte den som var på festen. Foto: Ricardo Garcia/SVT, Fredrik Sandberg/TTSammanlagt 50 smittade
Sammanlagt har fyra avdelningar på Centrallasarettet i Växjö analyserats. På dessa har drygt 30 personer ur personalen och ett 20-tal patienter blivit sjuka. Totalt har åtta patienter avlidit på de fyra avdelningarna.
Flera orsaker till smittspridningen lyfts fram i utredningen. Dull annat handlar det om skyddsutrustning som kan ha hanterats fel och individual som gått till jobbet med diffusa symtom och sedan testat positivt.

Leave a Response