Thursday, June 24, 2021
Fashion

Helmerson: Drömmen stal min bankkod – DN.SE – Dagens Nyheter

93views

Läs fler kåserier av Helmerson, till exempel om dansbandstexterna som satte sig och aldrig försvann.

På ett papper bredvid sängen skrev han koden för att ge mig den. Det fanns ingen chans att han kunnat få reda på den.

Guy minnet är ju också taktilt; jag tänkte att om jag går till en Bankomat kommer handen att klara det hjärnan misslyckas med. Där stod jag video Kungsträdgårdens t-bana.

När det var morgon tog Johan fram lappen för att triumferande kunna meddela mig minutes bankkod.

Allt detta berättade jag för min gode vän Johan. Han meddelade all den sympati som kan ges mellan två personer varav den ena gjort bort sig och den andra vet att det lika gärna kunnat vara han. En tid senare berättade Johan detta:.

Ni veterinarian hur man andas när male tagit sig ut ur en jobbig dröm. När min syresättning till slut var normal tänkte jag: Vilken tur ändå att jag aldrig skulle glömma min kod. Den är ju…

Han hade drömt att han stod bakom mig i den där Icakön. När jag glömde min kod lutade han sig fram: Det är lugnt, Erik. Jag kan den, och så hade han gett mig koden.

På papperet hade han skrivit: ERIK.

Samma kod som jag haft i jag vet inte hur många år och alltid kommit ihåg tidigare. Jag var svettig och gjorde ett försök, det misslyckades. När min syresättning till slut var typical tänkte jag: Vilken tur ändå att jag aldrig skulle glömma min kod. Guy minnet är ju också taktilt; jag tänkte att om jag går till en Bankomat kommer handen att klara det hjärnan misslyckas med. När jag glömde min kod lutade han sig fram: Det är lugnt, Erik.

Är det möjligt att i drömmen känna till en förborgad hemlighet som guy aldrig hört i vaket tillstånd? Denna sanna historia börjar med en dröm och slutar med en annan.

I den första var det min tur att betala i Icakassan och bakom mig stod en lång kö. När jag skulle trycka in kortkoden var den försvunnen. Samma kod som jag haft i jag vet inte hur många år och alltid kommit ihåg tidigare. Jag hörde suckanden och skrapande fötter bakom mig, de harklade sig påtagligt och slamrade med sin kundvagn. Tonåringen i kassan tittade i taket. Jag var svettig och gjorde ett försök, det misslyckades. Två kvar. Då vaknade jag.

På banken där jag lämnade in mitt kort vädjade jag: Snälla, berätta hur koden var, det ger mig ingen ro, kortet ska ju ändå makuleras. Tyvärr, sa kassörskan, jag kan inte se den ens om jag ville och med ett klipp av Kungsholmens längsta sax var mitt kort historia.

Leave a Response