Thursday, June 24, 2021
Fashion

Med snemanjem filma so strmoglavili čisto pravo letalo – Siol.net

261views

Nocoj ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali znanstvenofantastično akcijsko kriminalko Brez obraza z Johnom Travolto in Nicolasom Cageem v glavnih vlogah. Film ima na spletni strani IMDb visoko oceno 7,3, bil pa je nominiran tudi za oskarja. Snemanje filma je spremljalo nekja zanimivih zgodb, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Milijonar
Milijonar


Planet TV
Na vroči stol bo tokrat sedel tudi Challe Salle


1. Prva izbira za glavni vlogi v filmu naj bi bila takratni veliki zvezdi akcijskih filmov Arnold Schwarzenegger in Sylvester Stalone, ki pa vlog nista sprejela. Ustvarjalci so nato razmišljali tudi o Harrisonu Fordu in Michaelu Douglasu,  Bruceu Willisu in Alecu BaldwinuAlu Pacinu in Robertu De Niru ter Jeanu-Claudu Van Dammu in Stevenu Seagalu. Ko je John Woo prevzel režijo filma, pa se je odločil, da sta za vlogi po njegovem mnenju najbolj primerna John Travolta in Nicolas Cage.
Planet TV

2. Ker v filmu Nicolas Cage in John Travolta igrata drug drugega, sta pred snemanjem kar dva tedna preživela skupaj, da bi se naučila oponašati specifične geste in vokalne posebnosti drug drugega. 

3. Soscenarist Mike Werb je idejo za zgodbo, ki se vrti okoli presaditve obraza, dobil od prijatelja, ki je imel nesrečo z zmajem in so mu morali odstraniti večino kože z obraza, rekonstruirati obrazne kosti in ponovno prišiti kožo na svoje mesto.
Planet TV

4. Kirurgi so prvič uspešno presadili obraz človeku leta 2012. Nov obraz je takrat dobil Richard Norris, ki se je leta 1997 (istega leta je film Brez obraza prišel na filmska platna) po nesreči s puško ustrelil v obraz. 

5. Film je poln zahtevnih akcijskih prizorov. Producent Barrie M. Osborne je povedal, da so tovrstne prizore, vključno z bojem na palubi čolna in na letalu, ki gre po pristajalni stezi, najprej nameravali posneti na zelenem ozadju. Kasneje so se odločili, da jih bodo posneli v resničnem okolju in tako poudarili “realizem zgodbe”. Tako so posneli tudi pravo strmoglavljanje letala. Za to pa so imeli samo en poskus. Uporabili so kar 13 kamer iz različnih zornih kotov.

Film Brez obraza (Face Off) si na Planetu lahko ogledate NOCOJ ob 20. uri. V ponedeljek pa na Planetu ne zamudite posebne oddaje Milijonar, v kateri bosta na vroči stol sedla raper Challe Salle in pevka Irena Yebuah Tiran.

doc
doc


Planet TV
Italijanska zdravniška serija, ki je navdušila Američane


Kruto mesto
Kruto mesto


Planet TV
Prihaja nova nadaljevanka Kruto mesto


Kdo si ti
Kdo si ti


Planet TV
V Slovenijo prihaja pevski šov v maskah
Leave a Response