Wednesday, April 14, 2021
Fashion

Nostragedamus: Padel tar över och Hanif Bali godhetsknarkar – Dagens Nyheter

27views

OKTOBERDen höjda smaknivån i samhället tvingar TV4 att ersätta “Lets dance” med det experimentella dansprogrammet “Lass uns ausdruckstanzen”. Alla deltagare bär svarta trikåer. Anders Tegnell vinner med en spastisk gestaltning av Einstürzende Neubautens “Bakterien für eure Seele”.

JULIGenom en välriktad pr-kampanj lyckas kinesiska ambassaden få fladdermuscarpaccio att bli sommarens trendigaste rätt på Stockholms krogar.

MARSKinesiska ambassaden kräver att svenska medier inte längre nämner Wuhan i sin rapportering om covid-19 eftersom det är rasistiskt. När medierna vägrar stoppas leveranserna från kinesiska nätbutiker. Det blir folkstorm och alla rättar sig i ledet. Mall of Scandinavia byggs om till en våtmarknad för att visa att hygien är överskattat inom livsmedelshantering.

FEBRUARIEfter att ha samlat in två miljoner kronor till brottsoffer drar den moderata politikern Hanif Bali i gång en kampanj för att hjälpa Frälsningsarmén. Mall of Scandinavia byggs om till en våtmarknad för att visa att hygien är överskattat inom livsmedelshantering.

AUGUSTIHanif Bali samlar in 20 miljoner kronor till Unicef. Han övertygar inte alla sina följare om att man genom att hjälpa människor i krigsdrabbade områden kan minska invandringen. Den konservativa tidningen Bulletin avslöjar att Hanif Bali i flera år donerat hälften av sin inkomst till Amnesty, Greenpeace och Riksförbundet stoppa rasismen. På uppmaning av Moderaternas partiledning tar han en timeout och söker vård för sitt godhetsknarkande.

NOVEMBERPå ett behandlingshem försöker man att göra Hanif Bali moderat igen. Men det fungerar inte ens att sondmata honom med gåslever. Han rymmer och bosätter sig i ett kollektiv där han hjälper till att gömma flyktingar. I en debattartikel i ETC skriver han: “Ni som tillsammans med Olof Palme gjorde Sverige känt som toleransens land. Ni som, när andra var fega, bekämpade apartheid. Ni måste finnas.” Bulletin avslöjar att Hanif skrev exakt samma text i Expressen för tio år sedan, när han testade godhet och trodde att han kunde sluta när han ville.

“Ställ in, boka av, skjut upp”, dundrar Stefan Löfven och hyllas av folket som genast glömmer hans ansvarslösa julshoppande. Boris Johnson beordrar ett flyganfall som utplånar Abbamuseet, den enda byggnad britterna känner till.

DECEMBEREfter en folkomröstning blir det ingen högläsning ur Lord Tennysons “Nyårsklockan” på Skansen. I stället bjuder guy in den tyska poeten Monika Rinck, som tidigare under året sålt ut både Ullevi och Friends Arena. Hon reciterar sina dikter “till omfamningens frånvaro” och “den mulna intigheten”.
Läs fler texter av Fredrik Strage. Och missa inte hans, nyligen uppdaterade, lista över musikhistoriens 500 bästa album.

Han övertygar inte alla sina följare om att man genom att hjälpa människor i krigsdrabbade områden kan minska invandringen. Efter att Gretazo viftat med en Glock i en video anklagas hon för att ha inspirerat Greenpeace till att göra en ödesdiger driveby mot en oljetanker. Bulletin avslöjar att Hanif skrev exakt samma text i Expressen för tio år sedan, när han testade godhet och trodde att han kunde sluta när han ville.

JUNITeatrar och rockklubbar öppnar igen. Male på grund av vaccinet har publiken en så avancerad smak att alla pjäser och konserter avfärdas som ytliga. Ny programledare för Allsång på Skansen blir den minimalistiske tonsättaren Philip Glass.

APRILAkut finansiell kris i Sverige eftersom någon på Regeringskansliet valde alternativet “betala senare med Klarna” när de fick vaccinfakturan från Pfizer. Regeringen vräks från Rosenbad, som görs om till padelbana, och flyttar in i nya lokaler i en källare i Alby.

SEPTEMBERGreta Thunberg debuterar som gangsterrappare under namnet Gretazo. Efter att Gretazo viftat med en Glock i en video anklagas hon för att ha inspirerat Greenpeace till att göra en ödesdiger driveby mot en oljetanker.

Försäljningen av poesi, abstrakt konst och avantgardemode ökar dramatiskt. Sverige drar sig ur Eurovision tune contest eftersom de enda som vill rösta är vaccinmotståndare.

FEBRUARIEfter att ha samlat in två miljoner kronor till brottsoffer drar den moderata politikern Hanif Bali i gång en kampanj för att hjälpa Frälsningsarmén. Det knorras i de egna leden om “godhetssignalering” guys Bali påpekar att Frälsningsarmén är en djupt konservativ organisation. “Varje krona till dem är ett fuck you till kulturvänstern”, twittrar han och får in tio miljoner.

Leave a Response