Saturday, May 15, 2021
Fashion

Tre artister vägrar Grammy-nominering i protest – Sveriges Radio

109views

Tre av fem som nominerats till en amerikansk Grammy i kategorin “Bästa barn-album” har avsagt sig nomineringen. Det på grund av att alla nominerade i kategorin är vita.

En av dem nominerade är Alastair Moock för albumet “Be a Pain”, som vi hör i bakgrunden. Albumet handlar om amerikanska hjältar som stod upp för sina principer.

Tillsammans med Dog on Fleas och the Okee Dokee Brothers har Moock valt att tacka nej till sin nominering, eftersom de 4 män och 1 kvinna som nominerats alla är vita. Till NPR säger han att det känns tondövt att ha en helvit lista av nominerade efter året som har gått.

Gemensamt för de nominerade männen är att de, som the Okee Dokee Brothers uttrycker det, är “vita killar med gitarrer som spelar för barn”. Nu vill de förutom att öppna upp för andra icke-vita också rikta ljus mot andra typer av musik.

Bland annat artisten Pierce Freelon som man tycker borde blivit nominerad för sitt kritikerrosade album D.a.D. Här hör vi musik inspirerad av hip-hop, jazz, elektroniska och afro-karibiska rytmer – i en strävan efter mer bredd inom barnmusiken.

Leave a Response